ЩУРАЦИ!

сряда, 16 юни 2010 г.

ОЩЕ ЕДИН ПИРОН В КОВЧЕГА НА ВЕТЕРИНАРИЯТА!

Този път го закова FAO. Дано не греша, но май някакъв техен доклад стига до извода, че единствен изход от демографската криза и от глобалното затопляне е вегетарианството! Няма как растящото население на земята да се изхрани по западния образец - месце, яйчица и мляко! Просто няма такъв ресурс! От друга страна животновъдството изразходва много повече ресурси в сравнение с растениевъдството.

И препоръката е - яжте зелено! Да му мисли сега новото ръководство на БВС! :-)

4 коментара:

discus каза...

найголямата глупост. та и тези ФАО.... найголемите криминалци дето са. само цайтгайст му е майката.

Ivaynanay каза...

Какво е цайтгайст? :-)

Андрей Куртенков каза...

"Цайтгайст" буквално (от немското Zeitgeist) може да де преведе като "дух на времето", но в случая се има предвид друго - едноименният филм от 2007, който стана нарицателно за привържениците на Теорията на конспирацията, които са антиглобалистки настроени. Те са общо взето симпатяги, стига да не досаждат прекалено. Близки са до анархистите, но идеологическата им база определено е по-слаба (да не кажа никаква - всичко се свежда до това, че има там едни лоши хора, които управляват света и те са виновни за всичко). Иронията е, че самите анархисти (от някои разклонения на анархима, който по презумпция няма как да е единен) вече започват да включват веганизма в своята идеологическа система - оказва се, че техните разбирания за света логически ги водят до това, че човек няма право да убива и експлоатира животни. Та, по същността на постинга:
1. FAO се е превърнала в поредния транснационален паразит (тук май звуча като фен на Цайтгайст-движението, ама в някои неща може и да са прави);
2. Истерията около Глобалното затопляне един ден ще се изучава като супердалаверата от началото на Третото хилядолетие и олицетворение на човешката глупост;
3. Причините за това, че има гладуващи по света, не са биологични, а социални - така че животновъдството тук няма как да има нещо общо.
Ето най-хубавото, което ми е попадало като критика на веганизма - http://baidalai.org/?p=707

discus каза...

ето какво е цайтгайст. поне 4 часа са двете видеа.подобре сам погледни го и слушай недоимаъчни мнения.
това е първото видео.
http://video.google.com/videoplay?docid=1264298221464622449#
а това е второто. виж сам дали има нещо с анархия и подобни изсказвания,
http://video.google.com/videoplay?docid=6793375429986727824#