ЩУРАЦИ!

сряда, 19 ноември 2008 г.

Пусто сърце не трае!

Утре ще посрещаме в лабораторията мисията на FVO - Мисия от експерти на FVO- DG(SANCO)/2008-8023 в Република България за периода 17.11.-26.11.2008 г. Това е официалното заглавие! Разбирате, че сме под пара! Но въпреки това не се стърпях!

Някакви слухове се носят, някакви оставки, бравурни изявления, партизански потайности и т.н. Генералният директор оповестява, че предстои до няколко дни сключване на рамков договор с БВС. Поне така пишат някои вестници. Той не е страна по този договор, но както и да е. Интересното е друго. Частнопрактикуващите колеги ще се ангажират с прословутата информационна система. Срещу някакво заплащане и мобилен компютър с Интернет. Звучи добре. Какво се крие под повърхността? Ето какво - лично мое мнение - при следващите протести на животновъдите ще се размаха рамковия договор! Има система, плащаме на докторите, компютри им купихме, оправяйте се с тях! Дано да греша!

В същото време говорих с двама от членовете на НС на БВС - не бяха чували нищо за подписване на рамковия договор! Какъв е мандата тогава на председателя и присадените около него заместници? На какво ще се съгласяват и на какво няма да се съгласяват? Някой знае ли?

Подочувам, че се оказва натиск върху някои членове на НС. Привикват някого на среща с генералния директор. Сайта на БВС мълчи.

Както каза една приятелка - дива работа!

А аз продължавам да нямам нито удостоверение за членство, нито фактура за платения членски внос и встъпителна вноска!

1 коментар:

Анонимен каза...

Защо членувате в БЛС? Какъв Ви е интереса?Членувате защото чл№ 46 от
закона Ви задължава,но нямате право
на избор. Чл20 от Хартата за правата на човека гласи че никой не
може да Ви принуждава да членувате
в такова сдружение .Следователно За
кона противоречи на основни човешки права.