Интересен призив! Някакво социологическо проучване от 2006 година показвало, че преобладаващ процент от българите предпочитат родните стоки. Заради доброто качество и по-ниска цена.
Да умреш от смях! В случая със сиренето, колбасите, а както се оказва - и хляба (благодаря на Анонимния за връзката към "Стандарт"!), можеш да умреш от неподходящи мастни киселини, калпаво брашно, 100 годишно месо, меламин, луда крава и т.н. Предполагам, че в момента най-качественото българско кисело мляко се прави в Япония. За смядовската луканка не знам - най-вероятно моето поколение ще е последното, което ще си спомня вкуса на този продукт. Както и вкуса на бялото саламурено сирене. За последен път го опитах на един стаж, колегите ще си спомнят как ни водеха из страната да дегустираме разни продукти!
Няма да съм оригинален, но каквито сме ние, такава е и храната ни, такава е държавата ни, такива са политиците ни, такива са контролните ни органи. Нали знаете кое свали апартейда в Южна Африка? В никакъв случай не беше въоръжената борба. Бойкота! Бедните, потиснати, но горди черни хора спряха да пазаруват! Това срина икономиката.
Смятате ли, че това е възможно в БГ? Въпросът е риторичен.
Понякога има неща, които ме тормозят. В древността процедурата е била следната: изкопаваш дупка някъде насред полето, извикваш си болките и ти олеква! Високотехнологичният вариант се нарича блог - тук мога да си викам колкото искам, че цар Мидас има магарешки уши! Нали той беше с магарешките уши?! :-)
ЩУРАЦИ!
четвъртък, 12 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-02-18&article=267312
ми май няма почти българско.домати от Испания. Ужас.краставици не знам от къде....картофи също. направо страшно.
http://www.dnes.bg/article.php?cat=164&id=66964 ето нещо ново относно въпроса.
а това е върха. http://www.dnes.bg/article.php?id=67200
Публикуване на коментар