ЩУРАЦИ!

вторник, 6 юли 2010 г.

ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО

Юли е месец на хот дога в САЩ. На 4 юли се предполага, че са изконсумирани около 155 милиона от тази популярна и у нас изключително вредна храна. Инициативата познайте на кого е? На американски браншови организации на производители на свинско месо. Без правителствена помощ. Глобализацията не пречи на американците да подпомагат по този начин родната си индустрия.

Месец юли се оказва, че е месец и на сладоледа. Иницитивата познайте на кого е? На местни браншови организации на млекопроизводители.

Млечният борд на Уисконсин предлага безплатно приложение за iPhone Wisconsin Cheese Cupid For iPhone. С негова помощ можете да изберете най-подходящото сирене за вашето любимо вино. И това не е продукт на Microsoft или Apple, а на млечния борд на Уисконсин! Без правителствена помощ, единствено по инициатива на бранша!

Вчера започна австралийската седмица на шунката. Целта е пак същата - да се представи качествената продукция на местните фермери, да се стимулира консумирането на локално произведени хранителни продукти. По този начин са решили да защитават местните производители интересите си, застрашени от евтния внос на свинско от Дания и САЩ. Английските им колеги преди повече от година подготвиха специален видеоклип, който призоваваше да се консумира британско свинско!

Кое е общото? Очевидно - инициативите са на самите фермери. Кое е жалкото? Че едва ли ще доживея някой крупен български фермер да спре да плаче за субсидии, да слезе от суперскъпия си Мерцедес и да ме убеди да купя от неговата продукция, защото е поне толкова качествена, колкото и вносната! Дори и да не е произведена в съответствие с новосъздадените БДС-та!





Wisconsin Cheese Cupid For iPhone

Няма коментари: