ЩУРАЦИ!

петък, 5 ноември 2010 г.

Антибиотици в пилешкото

Иска ми се една сутрин като се събудя да видя как момченцата и момиченцата в земеделското министерство са пораснали, спрели са да си игратя на кукли и на войници и просто са започнали да си вършат работата. Вярвам, че все някога ще се случи. Ако не при това правителство, то при някое следващо.

Дотогава обаче ще трябва да им се водим по детския акъл. Има Национална програма за мониторинг на остатъчните количества ветеринарномедицински препарати в храните от животински произход. Дълго и тромаво нещо, но би трябвало да го има и да си работи, да функционира. Тази програма трябва да гарантира, че рискът на трапезата ни да попадне пилешко месо, например с антибиотици, е минимален. Като слушам обаче министъра, започвам да се съмнявам. "По думите му има подадени сигнали за инжектиране на малки пилета с антибиотици, които са вредни за потребителите. Освен това се добавят вода и хормони за по-голямо тегло и по този начин се мамят потребителите. " Това е от сайта на министерството, цитат. Как така има подадени сигнали?! Как така "малки пилета" са инжектирани с антибиотик? Колко малки? Това забранено ли е? Щом са малки, докато пораснат този антибиотик няма ли да се "изчисти" от организъма? Нали с тази цел са определени карентни срокове. Как така се добавя вода?! Кога?! Не стига, че пилетата се поят с вода (!!!???), ами им се добавят и хормони! Какви хормони?!

Ако има работеща Програма за мониторинг и т.н., защо трябва някой си да подава сигнал, не трябва ли това да се установи при рутинното изпълнение на програмата? Да си мислим ли, че Програмата не работи?! Защо никой не подава сигнал например за това как екарисажите не извозват труповете на умрелите животни защото държавата е спряла да им плаща?

Защо постоянно ни занимават с глупости: утвърдени стандарти, инжектирани пилета, соя в подправките...??? Защо ли? Ами от глупост на глупост и - ей го, мандатът изтекъл успешно!

4 коментара:

Анонимен каза...

А kaто се инжектират /дай боже/ колко е платено на колегите дето са извършили манипулацията? Че те трезор /банка/ ще си основат като знаем тарифата на НВМС- ама това са само 'мечтииииииииииии".Начините за оправяне са два - ФУТУРИСТИЧЕН и РЕАЛИСТИЧЕН.
РЕАЛИСТИЧНИЯ- да дойдат МАРСИАНЦИТЕ и да ни оправят.
ФУТУРИСТИЧНИЯ - да се оправим САМИ!

Анонимен каза...

това е поредната точка в PR на министъра

Анонимен каза...

Спорно е колко от цитати и изхвърлянията на господин Найденов са реални факти. Тази проверка на птичето месо се прави повторно, но и сега резултати от нея не се обявяват. Гледаме само пи-ар за пред камерите!

Ivaynanay каза...

Нищо ново под слънцето - преобладаваща част от парата отива в свирката!