ЩУРАЦИ!

петък, 24 октомври 2008 г.

Какво става с рамковия договор?

Ще бъда кратък. Ръководството на БВС, съзнателно или не, осигури безгрижен комфорт на НВМС и Министерството на земеделието по отношение на бюджета, необходим за изпълнение на профилактичната програма. Никакъв реален натиск, никакво публично обсъждане. Ветеринарното съсловие с неговите проблеми не съществува за общественото мнение. През това време се подготвя и се приема държавния бюджет за догодина. Как ще се договарят пари след като бъде приет от Народното събрание този бюджет? Ами никак, парите ще бъдат толкова, колкото ги предвиди министърът на финансите.

9 коментара:

Д-р Николай Боянов каза...

Има начин да се вземат парите, но той не зависи от ръководството на БВС, а от колегите. Значи моята теза е следната: сегашното ръководство го интересува само да прибира членски внос и за малкото време, през което съществува да си поживее добре. Нищо ново под слънцето. Примери особено в нашия парламент колкото щеш или по-точно 240 на брой. Остава колегията да си отстои правата. Обаче тук се сещам за приказката за хуя и ташаците. Не е важно колко ти е голям, а какви са ти топките. Щото може да се перчиш колкото искаш, но не ти ли стиска когато трябва си пу..а. Ето колегите от Хасково спряха изпълнението по ДПП от 01.10.2008, защото РВМС не е актуализирало договорите им. Всички са заедно. Но на много места има и такива, които ще си дадат задниците и за 2000 лв годишно, защото или са тесногръди или са толкова некадърни, че тези пари са им от голямо значение. Та докато ги има тях ще го има и сегашното ръководство и сегашните пари. От което пък следва, че за това, което си писал сме си виновни ние.

Ivaynanay каза...

Докторе, благодаря ти за постинга! Връщаш ми оптимизма! И си абсолютно прав - БВС като ръководство е функция на нашата активност. Защо никой не написа за това, което е станало в Хасково? Защо ръководството на БВС пак няма становище по този казус?!

Д-р Николай Боянов каза...

Защото не ги устройва да го разгласяват. При сегашната апатия, налегнала колегията много по-лесно се управлява. Не притесняват НВМС, то не ги притеснява, разпределят си блага, играят си там някакви дребни игрички и си мислят, че са добре.

Ivaynanay каза...

Тъжна история. Май нищо не може да се направи. Дано да не съм прав, времето ще покаже.

Анонимен каза...

Мдам..сами сме си виновни...ръководните кадри на БВС мълчат като партизани на разпит,информация се процежда едва едва,а времето си тече

Ivaynanay каза...

То дето си тече времето, ами днес се обсъжда проектобюджета в Министерски съвет. Което ще рече, че бюджетите на ведомствата са готови. Т.е. вече се знае какви пари за какво са заделени. Пак да повторя, на този етап БВС, съзнателно или не, си изпълни политическата поръчка - осигури комфорт на правителството при приемането на бюджета поне за рамковия договор.

Анонимен каза...

Абе връзката депутата от БСП Георги Божинов -Трифон Цветков аз ли да ви я правя???

Ivaynanay каза...

Ами защо не, направи я! Сериозно, има ли такава връзка?

Анонимен каза...

Ще ти я обясня по Скайпа връзката,за която писах по-горе...