ЩУРАЦИ!

четвъртък, 4 декември 2008 г.

Членство в БВС

Не помня вече колко време мина от момента, в който си подадох необходимите документи за членство, платих си встъпителната вноска и членския внос за един месец. От тогава зачаках да получа удостоверение за членство. Документа за парите няма да споменавам повече, защото доста неприятни емоции изживях по този повод!

В седемдневен срок трябваше да бъда вписан в регистъра на областната колегия, след което да получа удостоверение за регистрацията. Три дни след издаване на удостоверението секретарят на областния съвет трябва писмено да уведоми националния съвет. Председателят на този национален съвет или упълномощено от него лице три дни след получаване на това писмено уведомление трябва да ме впише в националния регистър. Просто и ясно. Прави 1, прави 2, прави 3! Да, ама някъде веригата се къса! Член ли съм на БВС? Не съм получил писмен отказ за членство от председателя на областния съвет. Но пък нямам удостоверение! Значи няма как да съм вписан в националния ПУБЛИЧЕН регистър.

Та понеже искам все пак да разбера член ли съм аджеба или не съм, реших да подходя по следния начин. Пуснах едно искане за достъп до обществена информация. Ето го:

ДО: г-н Трифон Цветков
Председател на НС на БВС
Гр. София


ОТНОСНО: ИСКАНЕ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ


ОТ ИВАЙЛО НАНКОВ НАЙДЕНОВ
“РВС-РУСЕ” ЕООД


УВАЖАЕМИ Г-Н ЦВЕТКОВ,



Съгласно ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ моля да ми бъде предоставена следната служебна информация.

1. Извлечение от публичния национален регистър на членовете на БВС от област Русе. Този регистър се поддържа от Националния съвет на БВС съгласно чл. 12, ал. 1, т. 4 от Закона за съсловната организация на ветеринарните лекари в България (ДВ, бр. 84 от 2007 г.).
2. Протокол №3 от заседание на НС на БВС, проведено на 28.11.2008 г.
3. Становище на Комисията по нормативните актове във ветеринарномедицинската дейност и становище на Националния съвет на БВС по проектотарифата за таксите, които се събират в системата на НВМС и по проектонаредбата за изискванията към ветеринарните лечебни заведения и видът и обема на ветеринарномедицинската дейност, която може да се извършва в тях.

Съгласно чл. 26 от Закона за достъп до обществената информация бих искал да получа копие от тази информация на хартиен носител на адрес: гр. Русе 7003, ул. “Марица” №3.

Надявам се искането ми да бъде удовлетворено в законовия срок.


Това е. Да видим какво ще се случи.

4 коментара:

Анонимен каза...

Бондокова съм !
Обезмисли ти се пустото писмо с подмяната на протокола в сайта на БВС , която фалшификацийка е станала още вчера към 19 часа ! Няма смисъл , защото онзи мизерен човечец Цветков ще ти даде втория фалшифициран протокол !
Боже ! Кви хора има по този Свят , Боже ! Леле , колко се радвам , че не съм като Цветков ! Ако този човечец се осъзнае на каква възраст е и какви ги върши аз му предлагам да се самоубие !!!

Ivaynanay каза...

Бондокова, според мен една част от съсловието се държи достойно. Това ни спасява. Ако не беше ти и още няколко...
А бе нали знаеш, че те обичам!?
:-)

Unknown каза...

ДА знаеш че те упреквам само в едно / себе си 2 пъти/ МАЛКО СА ТИ ВЪПРОСИТЕ! Изтрах и таз недомислица / изгъзицата водеща се заседание на НС/, но с фалшивия протокол вече откачих. Миришещото на гробище същество водещо се финансов консултант БЕЗ да сме го избрали станоло протоколчик и когат/ за съжаление/ по телефона попитах кога ще го/ ги / съдим задокумент с невярно съдържание и подигравка с нас ............. промениха протокола. Да ама има 1 подробност - има колеги които са го копирали , защото имат ПЪЛЕН аудиоЗАПИС на заседанието. Чакам в понедеиник отговорите на въпросите на Бойчев от Сливен и на моите ! Ето моите два- 1.Защо ще се чака до понеделник подписването на ГРД? 2 Защо поредния ген. дир трябва да присъства на подписването след като отдолу ще са подписите на ............ и мин. нА земеделието.МНОГОТОЧИЕТО НЕ Е СЛУЧАЙНО

Андрей Куртенков каза...

Ще споделя накратко моя опит за искане да ми се предостави информация на основата на този закон от страна на ветеринарната номенклатура – резултатът беше нулев и – сигурен съм – цитираното искане ще е с подобен резултат.
На 12.05.2008 с две заявления с входящи номера 1294 и 1295 поисках от т.нар. декан на т.нар. Факултет по ветеринарна медицина в София информация във връзка, съответно, с атестиранията на академчния състав съгласно чл.57 от ЗВО (понеже те не се провеждат в съответствие със закона) и с изплатените наднормени часове (понеже съвсем случайно разбрах, че в едно от звената ни много яко си надписват часове). Изрично подчертавам, че съвсем умишлено адресирах заявленията си към декана, а не към ректора (както би трябвало да бъде според закона), защото просто исках да привлека внимание върху тези два проблема и нямах никакво намерение в случай на отказ да се обръщам към съда. Резолюциите на въпросния т.нар. декан (които получих чак след около три седмици) са толкова впечатляващи със своята безумна тъпотия, че наистина е срамно да се представя човек вече като ветеринарен лекар – щом цял професор, доктор на ветеринарномедицинските нАуки, при това декан, показва такова ниво – правете си сметка какво е то при масата ветеринарни лекари. А устно благоволи да ми обясни, че това била “класифицирана или квалифицирана информация – ся не мога да си спомня как точно се казваше” – и съм нямал бил право да я получа.
Впрочем, наскоро на ежегодната научна конференция на въпросния факултет (на 21.11.2008), въпросното деканче изнесе страхотно представление – досущ като магарето на цар Соломон в известната притча. Председателстващият нашата секция (он же - Председател на ОС на факултета) специално премести моите доклади, за да може онзи да дойде да се заяжда – ама такава фрапираща неграмотност показа – по едно време направо си стисках с ръка устата да не се разсмея. После идват едни колеги от СА да ме питат – бе какъв е този, дето елементарни неща не знае – Ами – декан ни е – казвам – А те – аха – значи затова те гонят оттук. Естествено – на безпросветния началник не са му нужни образовани, знаещи и можещи подчинени – близко е до ума, че ще направи всичко възможно да се отърве от тях.
Структурите на МЗГ, ветеринарните научни институции – това са места, където понятия като “законност” и “здрав разум” са непознати. Но нека авторът на блога не се отказва – да пише завления и молби. Един ще пише, друг ще пише, трети ще говори… Белким и на нашата улица изгрее слънце!