ЩУРАЦИ!

сряда, 10 декември 2008 г.

Проект на закон за изменение на закона за ветеринарната дейност

На 7 ноември (!!!) е внесен в Народното събрание. Доста обемист, не съм го прегледал основно. Но ми хареса един нюанс. Годишният рамков договор се сключва до 30 юни на предходната годин. Т.е замества се числото 31 с 30. Някой все пак е забелязал, че по съвременния календар юни има 30 дена. Дори и във високосна година!

3 коментара:

Unknown каза...

това с проекто измененията добре- ама да не ги пробутат предизборно и после кучете ни яли, а?

Анонимен каза...

Не знам за измененията в Закона доколка са добри, но там пак остава възможността всеки стопанин да си купува медикаменти и да си ги прилага, но е длъжен да отрази това в дневник. Те и досега бяха длъжни, но така и не се намери официален лекар, който да ги санкционира за неводене на тези дневници. Та въобще законите у нас са нещо много относително. Пример за това е Уж подписания ГРД, (казвам уж защото още никой не е видял документа с подписи и печати)където липсват следните текстове задължителни според ЗМВД, а именно Чл46б(1) т. 1, т.2,част от т.6 и т.13. Да не говорим ,че сме задължени да сключим индивидуалните договори един месец след подписването на ГРД, т.е на 08.01.2009г, а в ЗВМД срока е 3 (три)месеца чл.46г ал1. Общо взето Цветков и НВМС в комбина изиграха, излъгаха и предадоха всички ветеринарни лекари за кой ли път. За това призовавам всички колеги да отстраним Цветков от ръководния пост, който заема. Той се доказа като подлога на Байчев , а сега и на Войнов.

Андрей Куртенков каза...

1. "Не знам за измененията в Закона доколка са добри"
Постарах се, въпреки големия му обем, да прочета проектозакона внимателно и смятам, че предлаганите изменения носят чисто технически характер - т.е., не може да се каже, че променят ЗВМД към по-добро или към по-лошо (освен, разбира се, фундаменталното изменение с отмяната на датата 31.06, което отнема от нашия закон едно от най-прекрасните му украшения).
2. "липсват следните текстове задължителни според ЗМВД, а именно Чл46б(1) т. 1, т.2,част от т.6 и т.13."
Това несъответствие, на което обръщате внимание, е много интересно и според мен би могло да бъде основание за отказ на колегите да подпишат индивидуалните договори. Би било полезно да се чуят колкото се може повече мнения по въпроса. Ако не Ви затруднява, можете да напиште нещо по въпроса и във форума на БВС.
3. "Той се доказа като подлога на Байчев , а сега и на Войнов."
Без да защитавам Цветков (опазил ме ЛСЧ!), аз смятам, че самата законова уредба предполага Председателят на БВС (който и да е той!) да бъде подлога на Генералния директор на НВМС (ако действително Председателят на БВС иска да работи според сегашната законодателна уредба). Или - тук пак опираме до това, което все повтарям - би трябвало в момента да съсредоточим всичките си усилия върху основна промяна на ветеринарното законодателство - всякакви обществени активности в рамките на сегашната законодателна уредба са само загубено време.