ЩУРАЦИ!

събота, 6 декември 2008 г.

КАПАЦИТЕТ!

Не е нищо важно! Просто ме "осени" преди малко. Да умреш от смях!

Европейците ни обвиняват в "липса на административен капацитет". Досега си мислех, че това се дължи на ниско заплащане в администрацията, недостатъчна квалификация, липса на опит, малък щат и т.н. Нищо подобно! Изразът е класически евфемизъм. Просто на езика на европейските чиновници това означава, че сме тъпи парчета, глупави цървули и изостанали балкански неандерталци, които не могат да се справят с елементарни неща! Да, просто сме тъпи и глупави!

Не е ли гениално!
И да се усмихвате по-често!

1 коментар:

Андрей Куртенков каза...

На заглавната страница на ИРИОН (www.pueron.org) има мой доклад, изнесен на 28.06.2008 на Международната конференция "България и Лисабонската стратегия", озаглавен "Научно-изследователската дейност в системата на Министерството на земеделието и храните през периода 1998-2007" - ето какво съм написал там за "европейските проверяващи" -
"напразни се оказаха и надеждите, че евроатлантическата интеграция ще доведе до реформиране и на родната наука. Без да изпадам в разни конспиративни теории, не мога да не отбележа, че по мои впечатления няма разлика между “европейските проверяващи” и “нашите проверяващи” – може би единствената разлика е, че едните, като по-възпитани, пушат само на определените за това места, а другите – където си искат. Иначе, и едните, и другите, се интересуват не от действителното състояние на нещата, а от това как е по документи. А по документи в българската наука всичко е перфектно."
Напоследък съм склонен да виждам изхода от ситуацията в България в следния вариант - незабавно напускаме ЕС и сключваме договор за всестранна интеграция с Туркменистан - единствената страна в Света, достойна да бъде наш партньор, след което свикваме Закривателно събрание и се присъединяваме към Туркменистан. В по-далечен план е възможно да включим и Сомалия в нашето ново държавно формирование.